gps600

Analiza drže s sistemom GPS 600 – NOVO!

V naši fizioterapiji uvajamo novost in sicer fotografsko analizo drže z napravo GPS 600. Z napravo objektivno posnamemo, izmerimo in analiziramo držo telesa in na podlagi meritev ugotavljamo odstopanja od normalnih vrednosti.

Oceno drže naredimo na podlagi več individualnih meritev s pomočjo snemanja točk na telesu v treh ravninah. Stopalne loke (plosko stopalo) pa ocenimo na podlagi merjenja pritiskov v stopalih.

Meritev je sestavljen iz različnih delov, analiziramo držo in stabilnost posameznika. Primerjajmo tudi rezultate kadar ima pacient npr. zaprte oči, odprta usta, kadar je obrnjen v levo ali desno, da določimo kje točno se nahaja izvor težav za bolečino ali slabo držo. Analiza meritev nam omogoča prepoznavanje osnovnih vzrokov, ki povzročajo težave mišično-skeletnega sistema in povečujejo tveganje za poškodbe oz. zmanjšujejo telesne zmogljivosti.

Analiza se opravi s pomočjo šestih slik, katere shranimo, da jih lahko kasneje primerjamo in tako spremljamo napredek.
Odstopanje pri pravilni drži se večinoma pojavi zaradi neravnovesja v moči mišic in napetosti, kakor tudi omejitev pri gibih sklepov, ter določenih bolezenskih ali prirojenih stanj. Dokazano je, da odstopanje vodi do povečanega tveganja za nastanek poškodb in obrabnih sprememb.

Slikanje traja le 3 minute, na podlagi meritev pa pacientu izdelamo program fizioterapije in individualnega vadbenega programa, ter svetujemo pri izbiri stopalnih vložkov, če so ti potrebni.

Ocena drže je primerna za vsakogar, ki se srečuje s težavami mišično-skeletnega sistema, še posebej pa oceno priporočamo otrokom, ki so v dobi rasti. Prav tako jo priporočamo športnikom, saj jim z individualno izdelanim programom fizioterapije preprečimo poškodbe in izboljšamo gibalne zmožnosti, kar seveda vpliva na rezultat.